Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Fındık ve Diğer Alerjenlerle İlgili Bilgiler

Kuruyemiş alerjileri, genel olarak yaygın bir sorundur. Ancak, mevsimsel alerjilerin belirli kuruyemişlere karşı hassasiyetinizi artırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle huş ağacı polenine alerjiniz varsa, fındık ve badem gibi kuruyemişlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilme olasılığınız daha yüksek olabilir. Bunun nedeni, bu kuruyemişlerdeki proteinlerin huş ağacı poleninde bulunanlara benzemesidir ve bu durum çapraz reaksiyona yol açabilir.

Papatya ve Alerjik Reaksiyonlar

Papatya, sakinleştirici özellikleriyle bilinir ve yaygın olarak kullanılır. Ancak, şiddetli polen alerjisi hikayesine sahip olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Papatya, huş poleniyle çapraz reaksiyona girebilen ve cilt döküntüleri, solunum sorunları veya nadir durumlarda anafilaksi gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilen proteinler içerir.

Baharatlı Yiyecekler ve Alerjik Semptomlar

Baharatlı yiyecekler, sinüslerinizi geçici olarak temizlemenize yardımcı olabilir. Ancak, baharatlar vücudunuzu tahriş edebilir ve alerji semptomlarını kötüleştirebilir. Baharatlar, histamin üretimini uyaran kapsaisin adlı bir bileşik içerir. Bu bileşik, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına ve dudaklarda, ağızda veya dilde yanma hissi gibi semptomlara neden olabilir.

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı