Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde Lise Öğrencisi 30 Kilo Vererek Sağlığına Kavuştu

Ankara’da 17 yaşındaki lise öğrencisi Mahmut Baloğlu, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Mahmut Baloğlu, 6 ay önce Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’ne başvurdu. Çocukluğundan itibaren kilolu olan Baloğlu, 6 ay gibi kısa bir sürede 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düşmeyi başardı.

Baloğlu, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının ve hareketsiz yaşamın kilo almasına neden olduğunu belirterek, aile desteğiyle birlikte diyet yaparak kilo verdiğini ifade etti. Şimdi ise daha fazla yürüyüş yapabildiğini ve sağlıklı beslenmeye önem verdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Boyraz, obezitenin genellikle gereksiz kalori alımı ve hareketsiz yaşamla ilişkili olduğunu belirterek, sağlıklı beslenme ve düzenli sporun önemine dikkat çekti. Obeziteye karşı alınacak önlemlerin hayati olduğunu vurgulayan Boyraz, çocuklara sağlıklı beslenmeyi ve aktif bir yaşam tarzını benimsetmenin gerekliliğine değindi.

Obezitenin ilerleyen dönemlerde birçok hastalığa neden olabileceğini söyleyen Dr. Boyraz, ailelerin çocuklarına örnek olması gerektiğini ve evde sağlıklı yemeklerin tercih edilmesinin önemini vurguladı. Erişkinlikte de devam edebilecek obezite sorununun çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Çocuklarda obezitenin yaygınlaştığını ve önlem almanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Boyraz, sağlıklı yaşam tarzının obeziteye karşı en etkili silah olduğunu belirtti. (DHA)

Related Posts

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı

Binlerce çalışma değerlendirildi: İşte hafızayı keskin tutmanın en iyi yolu

Çoğumuz zihnimizi keskinleştirmek için Sudoku, Wordle gibi zihnimizi çalıştıran uygulamalara yöneliyoruz. Ancak araştırmalar giderek hafızayı, odaklanmayı ve beyin sağlığını artırmanın en iyi yollarından birinin egzersiz olduğunu gösteriyor. İşte detaylar!