GAP Eylem Planı ile Turizm Hedefleri

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Yerli ve Yabancı Turistlerin Konaklama Sürelerini Uzatmayı Hedefliyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), yeni “GAP Eylem Planı” ile yerli ve yabancı turistlerin bölge kentlerindeki konaklama sürelerini artırmayı amaçlıyor.

Hasan Maral, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, bölgede sulama, enerji, tarım ve turizm gibi yaklaşık 300 sektöre destek verdiklerini belirtti. Maral, bölgenin köklü tarihi, doğal zenginlikleri ve inanç turizmi potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

2024-2028 dönemini kapsayan yeni GAP Eylem Planı’nın turizmin önemli bir parçası olacağını vurgulayan Maral, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Nemrut Dağı, Diyarbakır Kalesi, Hevsel Bahçeleri, Halfeti, Hasankeyf, Botan Vadisi ve Cudi Dağı gibi önemli yerlerde geçirilen vaktin uzatılmasını hedeflediklerini söyledi.

Maral, bölgenin turizm potansiyelinin dünya standartlarında olduğunu belirterek, bölge illerinin turizm potansiyelinin ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu ifade etti.

“Turizm Bölgenin Kalkınmasında İtici Güç”

Bölgenin gelecek vizyonunda turizmin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Maral, “Turizm, bölgenin kalkınması için önemli bir faktördür. Bölge, son zamanlarda birçok turisti kendine çekiyor. Ancak geceleme süreleri düşük olduğundan, konaklama imkanlarını artırarak turist çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Maral, bölgenin turizm alt yapısını geliştirme ve ulusal/uluslararası alanda tanıtma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir