ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

ABD’li Silah Şirketi, Casus İnsansız Hava Araçları İçin Lazer Silahını Tanıttı

ABD merkezli bir silah şirketi, casus insansız hava araçlarına monte edilebilen ve füzeleri havada eritmelerine olanak tanıyan, türünün ilk örneği bir lazeri piyasaya sürdü.

General Atomics, Maryland’deki National Harbor’da düzenlenen Sea Air Space 2025 etkinliğinde bu yeni savunma teknolojisini tanıttı. Şirket, otonom istihbarat, gözetleme ve keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian‘ı bu lazerle donattı.

Yeni lazer şu anda yaklaşık 25 kilovat enerji üretiyor, bu da küçük hedefleri etkisiz hale getirmeye veya yok etmeye yetiyor. General Atomics, bu sistemi 300 kilovata kadar çıkarabileceğini ve büyük uçakları ve füzeleri etkisiz hale getirebileceğini iddia ediyor.

Lazer, darbeli ve sürekli enerji patlamaları yayabilir ve her türlü ortamda etkili bir şekilde çalışabilir. MQ-9B’nin, İran’ın Şahid ‘kamikaze’ İHA’larına benzer saldırı İHA’larını lazer kullanarak düşürdüğü video görüntüleri etkinlikte paylaşıldı.

Lazerle donatılmış bir insansız hava aracı, küçük saldırı uçaklarını veya seyir füzelerini etkisiz hale getirmek için kullanılabilir ve ABD ordusuna önemli tasarruflar sağlayabilir. Bu savunma sistemi, pahalı ve yeniden kullanılamayan füzelerin atılmasının önüne geçerek binlerce dolarlık maliyetleri engelleyebilir.

Related Posts

Spotify, abonelik fiyatlarına zam yapabilir!

Spotify, dünya genelinde abonelik ücretlerine zam yapıyor. Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Haziran ayında Avrupa ve Latin Amerika’da abonelik ücretlerini 1 Euro artıracak. Spotify, üyelik ücretlerine zam yapacak ABD …

Bu özel etiketler, telefon ve tabletlerde artık mecburi olacak

20 Haziran’dan itibaren akıllı telefon ve tabletlerde, enerji verimliliği, pil ömrü ve onarılabilirlik gibi bilgileri içeren yeni etiketler görünecek. Avrupa Birliği tarafından uygulamaya konulan bu sistem, çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir.

Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC …

En tehlikeli tuz göllerinde yaşıyor: Bu tek hücreli mikrop çok hücreli bir yaratığa dönüşebilir!

Brandeis Üniversitesi patobiyoloğu Theopi Rados liderliğinden yapılan araştırmada en tehlikeli tuz göllerinde yaşayan tek hücreli bir mikrobun ok hücreli bir dokuya dönüşme yeteneğine sahip olduğu ortaya çıktı.

Güneş’in bugüne dek çekilen en yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekildi

NASA ve ESA’nın Solar Orbiter yörünge aracı, yıldızımızın milyon derecelik atmosferini tüm ihtişamıyla göstermek için 200 adet ultraviyole görüntüyü bir araya getirdi. Ve işte ortaya çıkan büyüleyici sonuç…

Scratch Cup 2025’te, doğayı koruyan teknolojiler geliştirildi!

QNB Türkiye’nin Habitat Derneği işbirliğiyle düzenlediği teknoloji ve kodlama yarışması Scratch Cup 2025, bu yıl rekor katılıma sahne oldu. 21 Nisan’da Kristal Kule’de düzenlenen final etkinliğinde, çocuklar “Doğayı Koruyan Teknolojiler” teması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir