Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Uzmanlar Uyarıyor: Duşta İdrar Yapmak Büyük Hata!

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılar, duşta idrar yapmanın idrar kontrolünden böbrek sağlığına kadar olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koydu. Dr. Irwin, duşta idrar yapmanın beynin akan su sesini idrar yapma ihtiyacıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor. Su sesinin mesanenizi koşullandırabileceğini söyleyen Dr. Irwin, bu alışkanlığın uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak sorunlara yol açabileceğini vurguluyor.

Su Aktığında Beyinde Oluşan Koşullandırma Sık İdrara Çıkma Sorununa Neden Olabilir

Bostonlu pelvik taban terapisti Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, kadınların ayakta idrar yapmak için tasarlanmadığını ve bu şekilde idrar yapmanın mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olabileceğini belirtiyor. Mesanede kalan idrar, idrar retansiyonuna yol açarak idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir.

Mesanede Kalan İdrar Bakterilerin Çoğalması İçin Uygun Bir Ortam Oluşturabilir

Duşta idrar yapmanın bir diğer tehlikesi ise cilt enfeksiyonları. Dr. Irwin, idrarda bulunan bakterilerin vücudun alt kısmındaki açık yaralarla temas etmesi durumunda enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının bırakılması gerektiğini ve idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvalet kullanılması gerektiğini öneriyor.

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı