Meğer kahveyi uyumadan önce içmek gerekiyormuş! İşte nedeni

Kahve çoğu kişinin vazgeçilmezlerinden biri genellikle uyku açmak ve güne zinde başlamak için ilk tercih ettiğimiz içecek. Ancak kahveyle ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Kısa bir öğle uykusunun beyin sağlığını koruyup verimliliğini artırdığı çoğu kişi bilse de bu etkiyi daha da güçlendirecek bir yöntem var o da kahve. Uykudan önce içilen kahve özellikle kısa bir şekerleme ile birleştiğinde, gün boyunca ekstra enerji sağlayabiliyor.

Uzmanlar, 15-30 dakikalık kısa bir öğle uykusunun zihinsel performansı artırdığını ve stres seviyelerini düşürdüğüne dikkat çekti. Bu süre, beynin yenilenmesi için yeterli olurken fazla uyumak ise sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ancak bu şekerleme sırasında kahve içmenin de bilinmeyen faydaları bulunuyor.

VERİMLİLİĞİ ARTIRAN İKİLİ 

Kahve içtikten sonra 20 dakikalık kısa bir şekerleme yapmak, verimliliği artırmanın en etkili yollarından biridir. Kahve, vücutta yarım saat içinde etkisini göstermeye başlar. Bu da uyandığınızda, hem kafanızı toparlamış hem de ekstra bir uyanıklık hissi yaratmış olacağınız anlamına gelir. Bu yöntem hem zihninizi canlandırır hem de enerjinizi tazeler. Fakat kahveyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir noktada, yatmadan en az 6 saat önce kahve içmek gerektiğidir. Aksi takdirde gece uykusunun kalitesi olumsuz etkilenebilir.

ŞEKERLEME UYKUSUNUN FAYDALARI 

İdeal öğle uykusunun süresi 15-30 dakika olmalı. Uzun süren uykular, gece uyku düzenini bozarak yorgunluk hissi oluşturabilir. Kısa şekerlemeler ise hafızayı güçlendirirken, odaklanmayı artırır ve gün içindeki enerji seviyenizi dengeler

Uzmanlar, 30 dakikayı aşan öğle uykularının gece uykusunun kalitesini düşürebileceğine dikkat çekti. Öte yandan uzun süreli şekerlemeler obezite, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, öğle uykusunun süresine dikkat etmek oldukça önemli.

 

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı

Yılan sokmasına karşı “bilinçli ve sakin davranma” uyarısı