Getir’in kurucusundan şok suçlama: ‘Şirketteki payıma çökmek istiyorlar’

Getir Mobil Uygulaması Yatırım ve Değer Kaybı Yaşadı!

Türkiye’nin en popüler mobil uygulamalarından biri olan Getir, pandemi döneminde yaşadığı büyük büyüme ile milyarlarca dolarlık yatırım aldı ve Avrupa’nın birçok ülkesi ile ABD’de operasyonlara başladı.

Pandemi sonrası satışlardaki düşüş, şirketin hızla değer kaybetmesine neden oldu. İlk olarak yurt dışı operasyonlarını durduran Getir, daha sonra yemek ve dağıtım bölümünü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) devlet fonu olan Mubadala’ya devretti.

250 milyon dolarlık son yatırım ile şirketin çoğunluk hisselerini alan Mubadala’ya karşı Getir’in kurucusu Nazım Salur’dan dikkat çekici bir suçlama geldi. Salur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “BAE devlet fonu Mubadala, Getir’i ikiye bölmek için yaptığımız anlaşmayı hukuksuzca yok sayıyor ve bizim haklarımıza çökmek istiyor. Aniden yönetimi bizde kalması gereken şirketler değerli hale geldi. Hukuki süreçleri başlattık. Daha detaylı açıklamalar yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Mubadala Investment Company PJSC, Getir’in kontrolünü tamamen ele geçirmek için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunmuştu. Mubadala, son yatırımlarıyla birlikte Getir’in yemek ve dağıtım bölümünün sahibi olmuştu. Getir’in kurucusu Nazım Salur ise diğer varlıkları içeren yeni bir işletmeyi yönetmeye devam ediyor. Bu varlıklar arasında Getir’in e-ticaret (n11), finans, mobilite (GetirBiTaksi) ve ABD’deki FreshDirect uygulamaları bulunmaktadır.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir